loader
loader
Rotfylling | Tannverk | Slemdal Tannlegesenter | Oslo
Bestill Time
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Navn*
Epost*
Mobil*
Melding:

Rotfylling

Rotfylling ved tannverk, betennelse eller tannbyll

Rotfylling er nødvendig i tilfeller hvor alvorlige tannskader (slag, uhell ), dype hull eller stor tannslitasje kan skape infeksjon. Det er da nødvendig å behandle ( fjerne ) tannens nerve- og blodårekanal ( pulpa ) for å forhindre en eventuell infeksjonen som kroppen ikke greier å ta hånd om selv.

Rotfylling med bedøvelse

Ved rotbehandling bedøves man godt og tannens rotkanal renses ut til rotspissen. Tannlegen bruker en duk som tannen tres gjennom for å forhindre infeksjon og desinfiserer nøye. Dersom det er infeksjon i tannen, må rotkanalen renses flere ganger for å bli kvitt bakterier i rotkanalen før den fylles. Som rotfyllingsmateriale benyttes Guttaperka (naturgummi ) og en myksement som er stabil i mange år.

Rotbehandling kan redde tannen

En vellykket rotbehandling som kommer i gang i tide, skal forhindre smerter, forhindre misfargete tenner og gjøre det mulig for tannlegen å bygge opp tannen igjen hvis det er lite igjen av kronen på tannen. En vellykket rotbehandlet tann er nesten like sterk som en frisk rot, men kan gi en annerledes fornemmelse ved tygging.

Kompliserte rotfyllinger

Ved mislykket rotbehandling hvor det oppstår en ny infeksjon i den rotfylte tannen, må rotbehandlingen gjøres om. Det legges inn et antibakterielle innlegg. Dersom rotbehandlingen er spesielt komplisert, henviser vi til spesialist i rotbehandling (endodonti). Er det stift eller andre hindre i en rotfylt kanal som skal gjøres om, må pasienten henvises til en spesialist i oral kirurgi for rotspissamputasjon for å redde tannen.