loader
loader
Fyllinger & hull i tennene | Slemdal Tannlegesenter | Oslo
Bestill Time
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Navn*
Epost*
Mobil*
Melding:

Fyllinger

Hull i tennene

Dersom et hull (karies) er i ferd med å bryte gjennom emaljen, må det behandles. Det legges ofte en fylling.

Kompositt

Oftest vil kompositt (plast - keramisk materialer) anvendes for å fylle hullet og gjenopprette tannens form, funksjon og farge. Disse materialene herdes ved lys og kan pusses og tygges på med en gang.

Glassionomer

Tannfargede fyllinger som brukes der man forventer at det er risiko for nytt hull. Disse materialene er ikke så fine i fargen og i overflaten som kompositt, men de avgir litt fluor som forhindrer karies.

Les også om syreskade på tenner her.

Innlegg i gull og porselen

Innlegg i gull og porselen anvendes ved store hull der det kreves stor styrke eller er store tyggekrefter. Tanntekniker fremstiller disse støpte fyllingene etter avtrykk og modeller av tennene. Støpte innlegg er mye dyrere enn hvite fyllinger, og det kreves flere seanser hos tannlegen. Holdbarheten på innlegg i gull og porselen er lengre enn for kompositt-fyllinger og andre fyllingsmaterialer.

Bytte amalgamfylling

En amalgamfylling som må fjernes, erstattes av en tannfarget fylling (kompositt eller glassionomer). Mange vil gjerne skifte amalgamfyllinger til tannfargede restaurering av kosmetiske hensyn. Om amalgamfyllingene ikke er altfor store, lar dette seg som regel gjøre. En amalgamfylling over mange flater (sider) av en tann må i noen tilfeller skiftes til en krone.