loader
loader
Bleking av tenner | Tannbleking | Slemdal Tannlegesenter
Bestill Time
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Navn*
Epost*
Mobil*
Melding:

Bleking av tenner


I 2011 vedtok EU å nevne tannbleking spesifikt i kosmetikkdirektivet som gjelder f.o.m. 31.10.2012. Tannbleking blir nå bare tillatt utført av tannleger og alle blekemidler som er sterkere enn 6% hydrogenperoxid er forbudt.

Vi har lang erfaring med bleking med skinner ( hjemmebleking ). Først tas det avtrykk av tennene. Det lages en gipsmodell hvor tennene fortykkes med voks slik at den ferdige blekeskinnen gir plass for bleke-middel når den settes på plass i munnen. Som regel gir bleking i 4 - 6 netter best resultat. Fordelen med denne metoden å bleke tennene på, er at tiden i tannlegestolen er kort, graden av bleking kan kontrolleres og man kan gjenta blekingen senere ved behov.

Dersom man ikke tolererer å sove med blekeskinner, kan man bleke en times tid på dagen med litt høyere konsentrasjon av blekemiddelet.

Bleking i tannlegestolen brukes i sjeldne tilfeller. Det viser seg at forsiktig bleking over tid varer lenger.

Det er en forutsetning for tannbleking at tennene ikke har hull og at man har behandlet eventuell tannkjøttsykdom. Pasienten må redusere inntaket av mat og drikke med fargestoffer under blekeprosessen og den første tiden etterpå (24 timer). Dette gjelder også røyking og snusing.