loader
Bestill Time
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Navn*
Epost*
Mobil*
Melding:

Rotfylling- tannverk, betennelse, tannbyll

Ved alvorlige tannskader (slag, uhell ), dype hull eller stor tannslitasje kan det være nødvendig å behandle ( fjerne ) tannens nerve- og blodårekanal ( pulpa ) for å forhindre at det oppstår en infeksjon i dette hulrommet av tannen som kroppen ikke greier å ta hånd om.

Ved rotbehandling bedøves man godt og tannens rotkanal renses ut til rotspissen. Tannlegen bruker en duk som tannen tres gjennom for å forhindre infeksjon og desinfiserer nøye. Dersom det er infeksjon i tannen, må rotkanalen renses flere ganger for å bli kvitt bakterier i rotkanalen før den fylles. Som rotfyllingsmateriale benyttes Guttaperka (naturgummi ) og en myksement som er stabil i mange år.

En vellykket rotbehandling som kommer i gang i tide, skal forhindre smerter, forhindre misfargete tenner og gjøre det mulig for tannlegen å bygge opp tannen igjen hvis det er lite igjen av kronen på tannen. En vellykket rotbehandlet tann er nesten like sterk som en frisk rot, men kan gi en annerledes fornemmelse ved tygging.

Ved mislykket rotbehandling hvor det oppstår en ny infeksjon i den rotfylte tannen, må rotbehandlingen gjøres om. Det legges inn et antibakterielle innlegg. Dersom rotbehandlingen er spesielt komplisert, henviser vi til spesialist i rotbehandling (endodonti ). Er det stift eller andre hindre i en rotfylt kanal som skal gjøres om, må pasienten henvises til en spesialist i oral kirurgi for rotspissamputasjon for å redde tannen.