loader
Bestill Time
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Navn*
Epost*
Mobil*
Melding:

Estetisk tannpleie i Oslo


For tiden opplever tannleger og tannpleiere stor pågang fra pasienter som ønsker en” forskjønnelse”. Dette kan dreie seg om alt fra ”rens og puss ” til store utseendemessige og funksjonelle forandringer.

Det kan være mange veier til målet. Ofte kan det være nødvendig med kombinasjoner av forskjellige behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Vi lager en behandlingsplan med prisoverslag før større tannbehandlinger settes i gang.

Tannrens og polering 
Pasienten gjennomgår en rensing av tenner for misfarget belegg og tannstein som har vært skjemmende over en tid. En slik forskjønnende og forebyggende tannbehandling bør alle gjennomgå med jevne mellomrom og inngår hos oss i en vanlig halvårlig eller årlig kontroll.

Bleking
Bleking av egne tenner vil umiddelbart gi en lysere farge på tenner der det ikke er store fyllinger eller kroner. Hjemmebleking i spesialtilpassede skinner er det vanligste alternativet i dag. Effekten av bleking over tid er avhengig av renhold og kostholdsvaner. Røyking gjør at misfargingen kommer raskere tilbake. ( se mer under BLEKING )

Skifte fyllinger 
Noen fyllinger er skjemmende. Fyllinger skiftes vanligvis som følge av karies eller liknende. Rutinemessig brukes nå tannfargede fyllinger. Den estetiske gevinsten er stor. Vi skifter fyllinger på pasientenes oppfordring når disse ikke lenger tilfredsstiller ens egne krav til god estetikk. Det vanligste er å benytte kompositt i de nye fyllingene. Vi har også andre tannfargede materialer som i enkelte tilfeller egner seg bedre (glassionomerfylling, porselen eller liknende ).

Fasetter
Om en eller flere tenner som ikke har store fyllinger skal endres i form og farge, kan man velge å lage fasetter. ( se mer under FASETTER )
Kroner
For å oppnå riktig form, farge og et holdbart resultat, må vi noen ganger velge å lage kroner. Fordelen med helkroner er lang holdbarhet der hvor tennene i utgangspunktet har mange og store fyllinger. ( se mer under KRONER )

Broer
Den vanligste formen for gjenopprettelse av god estetikk og funksjon der tenner mangler, er fremstilling av en bro. Dette forutsetter at de gjenværende tennene tåler ekstra belastning og gir store muligheter for å gjenskape tannrekkens kosmetiske utseende på en tilfredsstillende måte. ( se mer under BROER )

Implantater
I områder der tenner mangler helt kan man sette inn kunstige røtter for tannrekkenes rekonstruksjon. Arbeidet utføres av spesialist innen oral kirurgi. Vi henviser til kolleger vi samarbeider med om implantater er eneste eller beste løsning. ( se mer under IMPLANTATER )

Tannregulering
For å få en jevn tannbue, kan det ofte være en god løsning å regulere tennene. Mange voksne opplever at tennene flytter på seg i forbindelse med periodontitt (pyrea ). Regulering kan føre tennene tilbake dit de engang var. ( se mer under TANNREGULERING ). Tannregulering kan ved enkle feil gjøres med løse plater som er blanke og kan tas av og på. Ideal Smile Aligner.